Derma segementale reflexologie

In één keer van je klachten af?

Dat zou mooi zijn, maar zo werkt het meestal niet. Houd daarom alsjeblieft rekening met meerdere behandelingen. Uiteraard is dat afhankelijk van de ernst van jouw klachten, maar doorgaans is één behandeling niet voldoende.

Mijn praktijk is aangesloten bij:

Derma segmentale reflexologie (DSR)

Dit is een manuele massagebehandeling van de huidsegmenten (derma = huid). Deze reflexzonetherapie is niet te vergelijken met een traditionele massage of de gewone voetreflex-massage. De DSR massage is gebasserd op een heel ander uitgangspunt.


Als globale behandeling wordt DSR toegepast bij spierspanningen, stress, emotionele aandoeningen, ademhalingsproblemen, vermoeidheid en bij een groot aantal andere klachten.


Als specifieke of gerichte behandeling wordt DSR toegepast bij cervicale hoofdpijn, duizeligheid, ziekte van Meniêre, gehoorstoornissen, mobiliteitsproblemen, diverse vormen van rugklachten, reumatische klachten, spijsverteringsproblemen, depressiviteit, enzovoort.


DSR (ook wel dieptemassage genoemd)  kan als hoofdtherapie en of als inleidende therapie op PSR (podosegmentale reflexologie) worden toegepast. Zowel globale als gerichte behandelingen zijn toepasbaar.


Vergoeding door zorgverzekering

Wanneer u aanvullend verzekerd bent dan kan deze behandeling geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw polisvoorwaarden of kijk voor een overzicht van de vergoeding voor alternatieve geneeswijzen per zorgverzekeraar op deze site. Vergoeding is altijd afhankelijk van uw ziektebeeld of klachten en van het aantal behandelingen dat u nodig heeft. 
Naast derma segmentale refllexologie via de huidsegmenten van het lichaam, pas ik in mijn praktijk ook podo segmentale reflexologie toe (voet-massage).

Voor meer informatie daarover klik hier.

Praktijk Yvonne Daalmans

Medisch Pedicure & Gezondheidstherapie