Energetisch structurele balans

Praktijk Yvonne Daalmans

Medisch Pedicure & Gezondheidstherapie

Energetisch structurele balans (ESB®)

Energetische Structurele Balans is een manipulatietherapie waarbij via diverse technieken, een natuurlijk proces tot zelfregulering in werking treedt in de wervelkolom en van daaruit in het hele lichaam. Tijdens de behandeling wordt geen gewricht of wervel met 'geweld' op zijn plaats geduwd maar proberen we door een lichte aanraking van de pijnplek voor het lichaam een situatie te creëren waarin het lichaam weer gepast kan reageren. De techniek is ontwikkeld voor het oplossen van pijn, fysieke disfuncties en zelfs voor psychologische klachten.


De therapeut gaat na hoe de energetische toestand in alle weefsels is. Zij observeert door met haar handen de energie te voelen in de verschillende weefsels van het lichaam van de patiënt. Tijdens dit observeren ontstaan bij de patiënt spontane bewegingen in een gewricht, in de spieren, ligamenten (bindweefsels om de gewrichten)  of in de wervelkolom. Het lichaam zoekt zijn natuurlijke optimale instelling weer op.


Bij ESB® gaan we er van uit dat het lichaam van de mens een groot aantal zelfcorrectie- mechanismen bezit die hem gezond houden. Storende, belastende lichamelijke veranderingen (symptomen) zijn een teken van een overbelasting van deze regelmechanismen; je zou kunnen spreken van een ontoereikende probleem oplossing. Het lichaam is niet in staat een adequate oplossing te vinden. Alle ongevallen, ziekten en emotionele conflicten die je in de loop van je leven meemaakt, onbewust toevoegt en onbewust met je meedraagt, resulteren in een dergelijk toestand. Tijdens een ESB® -behandeling proberen we voor het lichaam een situatie te creëren waarin het lichaam weer gepast kan reageren.


Door toepassing van ESB® treedt het zelfcorrectie mechanisme weer in werking en vindt er een snelle afname van de symptomen plaats. De patiënt ervaart nieuwe energie en er treedt een gevoel van ontspanning en welzijn op.ESB®

kan onder andere worden toegepast bij:

- aandoeningen wervelkolom

- hoofdpijn

- nekklachten, whiplash

- rugklachten

- lumbale klachten

- gewrichtsklachten

- sportblessures

- bekkenproblemen
Bent u aanvullend verzekerd? Dan kan deze therapie vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Uiteraard is dat afhankelijk van uw polisvoorwaarden.