Diabetesvoet

Praktijk Yvonne Daalmans

Medisch Pedicure & Gezondheidstherapie

Diabetesvoet

Bij diabetes mellitus kan het lichaam de hoeveelheid suiker in het bloed niet goed in balans houden. Om dit glucosegehalte te regelen is het hormoon insuline nodig. Diabetes is behandelbaar, maar is niet altijd te genezen. Diabetes kan leiden tot een aantal complicaties. Bijvoorbeeld stoornissen in de bloedvaten en zenuwen (neuropathie) waardoor ernstige voetproblemen bij diabetes kunnen ontstaan. Een goede voetverzorging kan dit helpen voorkomen.


Voetzorg voor diabetes patiënten is een van de speciale behandelingen die een medisch pedicure kan uitvoeren. Voor meer informatie over voetzorg bij diabetes patienten kijk op de site van het Diabetes Fonds.

Vergoedingen door zorgverzekeraars


Alléén medisch noodzakelijke kosten worden vergoed


Als diabetes patiënt wordt je ingedeeld in een zogenaamd zorgprofiel. Welke behandelingen voor jou medisch noodzakelijk zijn wordt vastgesteld in een individueel behandelplan, dat niet door uw medisch pedicure wordt opgesteld maar door de huisarts of door een podotherapeut.


Om vast te stellen binnen welk zorgprofiel jouw ziektebeeld valt is het van belang een afspraak te plannen met de hoofdbehandelaar (huisarts of specialist). Deze gaat het zorgprofiel bepalen, óf verwijst je daarvoor door naar een podotherapeut.


Dit betekent dat het behandelen en verzorgen van gezonde nagels en gezonde delen van de voeten niet vergoed wordt vanuit de verzekering. Om die reden zullen we, na het bekend zijn van het zorgprofiel, waarin wordt aangegeven welke behandelingen voor jou medisch noodzakelijk zijn, een bijbetaling moeten afspreken.


Lees ook de informatie over de zorgprofielen.

Informatie over de vergoedingen per zorgverzekeraar vind je via de pagina zorgverzekering > vergoedingen > pedicurelogo

De blauwe cirkel:

symbool voor diabetes