Reumatische voet

Praktijk Yvonne Daalmans

Medisch Pedicure & Gezondheidstherapie

Reumatische voet

Er zijn in Nederland ongeveer 2 miljoen mensen die aan een of andere vorm van reuma lijden (reumatoïde artritis). Bij reuma patënten is extra aandacht voor de voeten een vereiste. Daarom wordt aangeraden regelmatig een gespecialiseerde (medisch) pedicure te bezoeken voor de verzorging en de controle van uw voeten. Reumatische klachten komen meestal ook voor in de handen, daarom is het voor reuma patiënten dikwijls moeilijk om zelf hun voeten te verzorgen.


Reumatische voetzorg is een van de speciale behandelingen waarvoor ik een extra opleiding heb genoten.  De zorgverzekering vergoedt deze behandeling enkel uit de aanvullende verzekering en na verwijzing door uw huisarts.

Klik op het logo van het Reumafonds voor meer tips over omgaan met klachten bij reumatische aandoeningen aan uw voeten.

Mijn praktijk is aangesloten bij de branchevereniging ProVoet en staat geregistreert bij het kwaliteitsregister ProCert. Dat staat borg voor actuele kennis op het gebied van medische voetverzorging. Voor meer info klik op een van de logo's.


Reuma is een chronische aandoening die vaak voor lichamelijke beperkingen zorgt. Ook geestelijk zijn er gevolgen: mensen met reuma - en hun omgeving - moeten leren omgaan met vragen en emoties die gepaard gaan met de ziekte.

Mensen met reuma moeten continu omgaan met hun aandoening en de invloed ervan op hun leven. Reuma verloopt grillig: de ene dag lukt alles, de volgende dag is het optillen van een kopje of het versturen van een sms al te pijnlijk..

Geadviseerd word bij diabetes patienten en mensen met reuma dat deze hun voeten om de 6 weken vakkundig laten behandelen om risico's te voorkomen.